Κουλουράκια Σμυρνέικα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Κουλουράκια Σμυρνέικα

ΥΛΙΚΑ

  • 4.000 γρ. Ζαχαροπλαστικής
  • 1.050 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2.250 γρ. βούτυρο
  • 14 αυγά
  • ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
  • 100 γρ. μπέικιν πάουντερ Kenfood
  • ελάχιστη βανίλια
  • 5 γρ. Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη με το σύρμα στο μίξερ στη 2η ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, στη συνέχεια το πορτοκάλι, το λεμόνι και τη βανίλια.
  2. Τέλος, χτυπάμε με το φτερό στην 1η ταχύτητα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.
  3. Πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 200°C για περίπου 10-15'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Κουλουράκια Σμυρνέικα

Loulis Mills-Ζαχαροπλαστικής

ΥΛΙΚΑ

  • 4.000 γρ. Ζαχαροπλαστικής
  • 1.050 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2.250 γρ. βούτυρο
  • 14 αυγά
  • ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
  • 100 γρ. μπέικιν πάουντερ Kenfood
  • ελάχιστη βανίλια
  • 5 γρ. Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη με το σύρμα στο μίξερ στη 2η ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, στη συνέχεια το πορτοκάλι, το λεμόνι και τη βανίλια.
  2. Τέλος, χτυπάμε με το φτερό στην 1η ταχύτητα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.
  3. Πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 200°C για περίπου 10-15'.