Panettone
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Panettone

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Super Αμερικής
  • 2.700 γρ. προζύμι (υλικά και εκτέλεση παρακάτω)
  • 300 γρ. αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. μέλι
  • 400 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. γάλα
  • χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι
  • λίγη βανίλια
  • 30 γρ. χρυσή μαγιά

Υλικά για το προζύμι (μια μέρα πριν)

  • 1.000 γρ. Super Αμερικής
  • 250 γρ. ξυνάδι (παλιό ζυμάρι)
  • 350 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 350 γρ. βούτυρο
  • 350 γρ. αυγά
  • 300 γρ. γάλα
  • 30γρ. μαγιά νωπή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το πανετόνε στο προζύμι και ζυμώνουμε με το φτερό στο μίξερ για 15 - 20' σε γρήγορη ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα.
  2. Κόβουμε σε τεμάχια των 500 - 900 γρ. και πλάθουμε σε μπαλάκια.
  3. Τοποθετούμε στις ειδικές φόρμες, και στοφάρουμε όσο χρειαστεί (4 - 5 ώρες).
  4.  Προαιρετικά στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη 500 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή κύβους φρούτων ή ξηρούς καρπούς.
  5. Ψήνουμε στους 160°C για 35 - 40'.
  6. Όταν κρυώσει το πανετόνε τα κρεμάμε ανάποδα για 6-8 ώρες. Μπορούμε να το πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη ή λιωμένη κουβερτούρα.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Panettone

Loulis Mills-Super Αμερικής

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Super Αμερικής
  • 2.700 γρ. προζύμι (υλικά και εκτέλεση παρακάτω)
  • 300 γρ. αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. μέλι
  • 400 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. γάλα
  • χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι
  • λίγη βανίλια
  • 30 γρ. χρυσή μαγιά

Υλικά για το προζύμι (μια μέρα πριν)

  • 1.000 γρ. Super Αμερικής
  • 250 γρ. ξυνάδι (παλιό ζυμάρι)
  • 350 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 350 γρ. βούτυρο
  • 350 γρ. αυγά
  • 300 γρ. γάλα
  • 30γρ. μαγιά νωπή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το πανετόνε στο προζύμι και ζυμώνουμε με το φτερό στο μίξερ για 15 - 20' σε γρήγορη ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα.
  2. Κόβουμε σε τεμάχια των 500 - 900 γρ. και πλάθουμε σε μπαλάκια.
  3. Τοποθετούμε στις ειδικές φόρμες, και στοφάρουμε όσο χρειαστεί (4 - 5 ώρες).
  4.  Προαιρετικά στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη 500 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή κύβους φρούτων ή ξηρούς καρπούς.
  5. Ψήνουμε στους 160°C για 35 - 40'.
  6. Όταν κρυώσει το πανετόνε τα κρεμάμε ανάποδα για 6-8 ώρες. Μπορούμε να το πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη ή λιωμένη κουβερτούρα.