Ραβανί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Ραβανί

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Μείγμα για Κέικ
  • 1.000 υγρό μείγμα (υλικά και εκτέλεση παρακάτω)
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ξύσμα από ένα μέτριο λεμόνι

Υγρό μείγμα

  • 375 γρ. νερό
  • 375 γρ. λάδι
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό στη πρώτη ταχύτητα, 2 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα και 2 λεπτά στην τρίτη.

Για το σιρόπι

  • 1.000 γρ. ζάχαρη
  • 1.000 γρ. νερό
  • Χυμό από μισό μέτριο λεμόνι
  • Βράζουμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνουμε το προϊόν ενώ είναι ακόμα ζεστό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
  2. Βάζουμε σποραδικά λευκό αμύγδαλο και ρίχνετε από πάνω σιμιγδάλι.
  3. Αφού ψηθεί στους 180°C για 40 λεπτά, το κόβουμε στα επιθυμητά μεγέθη κομματιών και σχήματος και το σιροπιάζουμε με 750 γρ. σιρόπι.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Έξυπνα Μείγματα

Ραβανί

Loulis Mills-Μείγμα για κέικ

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Μείγμα για Κέικ
  • 1.000 υγρό μείγμα (υλικά και εκτέλεση παρακάτω)
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ξύσμα από ένα μέτριο λεμόνι

Υγρό μείγμα

  • 375 γρ. νερό
  • 375 γρ. λάδι
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό στη πρώτη ταχύτητα, 2 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα και 2 λεπτά στην τρίτη.

Για το σιρόπι

  • 1.000 γρ. ζάχαρη
  • 1.000 γρ. νερό
  • Χυμό από μισό μέτριο λεμόνι
  • Βράζουμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνουμε το προϊόν ενώ είναι ακόμα ζεστό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
  2. Βάζουμε σποραδικά λευκό αμύγδαλο και ρίχνετε από πάνω σιμιγδάλι.
  3. Αφού ψηθεί στους 180°C για 40 λεπτά, το κόβουμε στα επιθυμητά μεγέθη κομματιών και σχήματος και το σιροπιάζουμε με 750 γρ. σιρόπι.