Σοκολατόπιτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Σοκολατόπιτα

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Μείγμα για Κέικ
  • 1.000 υγρό μείγμα (υλικά και εκτέλεση παρακάτω)
  • 3 κ.σ. σκούρο κακάο
  • 250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 50 γρ. κονιάκ

Υγρό μείγμα

  • 375 γρ. νερό
  • 375 γρ. λάδι
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό στη πρώτη ταχύτητα, 2 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα και 2 λεπτά στην τρίτη.

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (26% λιπαρά)
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. γλάσο (εάν θέλετε για επικάλυψη)
  • Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα δύο υλικά μαζί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετούμε σε γυάλινο πυρέξ.
  2. Το ψήνουμε στους 180°C για 30', σκεπασμένο.
  3. Ζεστό όπως είναι, τεμαχίζουμε και ρίχνουμε το σιρόπι και αν θέλουμε επικαλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Έξυπνα Μείγματα

Σοκολατόπιτα

Loulis Mills-Μείγμα για κέικ

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Μείγμα για Κέικ
  • 1.000 υγρό μείγμα (υλικά και εκτέλεση παρακάτω)
  • 3 κ.σ. σκούρο κακάο
  • 250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 50 γρ. κονιάκ

Υγρό μείγμα

  • 375 γρ. νερό
  • 375 γρ. λάδι
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό στη πρώτη ταχύτητα, 2 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα και 2 λεπτά στην τρίτη.

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (26% λιπαρά)
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. γλάσο (εάν θέλετε για επικάλυψη)
  • Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα δύο υλικά μαζί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετούμε σε γυάλινο πυρέξ.
  2. Το ψήνουμε στους 180°C για 30', σκεπασμένο.
  3. Ζεστό όπως είναι, τεμαχίζουμε και ρίχνουμε το σιρόπι και αν θέλουμε επικαλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας.