Σταφιδόψωμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Σταφιδόψωμα

ΥΛΙΚΑ

  • 50% Τύπου 70% Γερμανικό
  • 50% Τύπου 55%
  • 2% αλάτι
  • 15% ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4% λάδι (σπορέλαιο)
  • 4% χρυσή μαγιά
  • ελάχιστη κανέλα
  • 55% νερό
  • 20% σταφίδες (μουσκεμένες 1 ώρα πριν σε κονιάκ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 4' στη 1η ταχύτητα και για 7' στη 2η. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε μπασίνα στη στόφα για 35-40'.
  3. Κόβουμε σε τεμάχια των 120 γρ., πλάθουμε και περνάμε από σουσάμι.
  4. Στοφάρουμε για 40-50'.
  5. Φουρνίζουμε στους 210°C με ατμούς για 20-25'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Αρτοποιίας

Σταφιδόψωμα

Loulis Mills-Τύπου 70% Γερμανικό

ΥΛΙΚΑ

  • 50% Τύπου 70% Γερμανικό
  • 50% Τύπου 55%
  • 2% αλάτι
  • 15% ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4% λάδι (σπορέλαιο)
  • 4% χρυσή μαγιά
  • ελάχιστη κανέλα
  • 55% νερό
  • 20% σταφίδες (μουσκεμένες 1 ώρα πριν σε κονιάκ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 4' στη 1η ταχύτητα και για 7' στη 2η. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε μπασίνα στη στόφα για 35-40'.
  3. Κόβουμε σε τεμάχια των 120 γρ., πλάθουμε και περνάμε από σουσάμι.
  4. Στοφάρουμε για 40-50'.
  5. Φουρνίζουμε στους 210°C με ατμούς για 20-25'.