Τσουρέκι με Super Τσουρεκιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Τσουρέκι με Super Τσουρεκιού

ΥΛΙΚΑ

  • 3.500 γρ. Super Τσουρεκιού
  • 60 γρ. μαχλέπι σκόνη
  • 25 γρ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 15 γρ. κακουλέ σκόνη
  • 20 γρ. αλάτι
  • 650 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 600 γρ. γάλα
  • 1600 γρ. ζάχαρη
  • 800 γρ. αυγά
  • 3 πορτοκάλια ξύσμα

Υλικά για το προζύμι

  • 800 γρ. νερό
  • 800 γρ. Super Τσουρεκιού
  • 500 γρ. μαγιά
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη και τοποθετούμε στη στόφα έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος για περίπου 20 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το αλάτι,το ξύσμα πορτοκάλι έως ότου φτάσει το μείγμα τους 35 βαθμούς.
  2. Κατόπιν ρίχνουμε το προζύμι, το αλεύρι, τα αυγά και το μείγμα που έχουμε ζεστάνει στο ζυμωτήριο.
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά για 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για όσο χρειαστεί στη 2η μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και γυαλιστερή. Η θερμοκρασία της ζύμης μας θα πρέπει να είναι 30-32 βαθμούς.
  4. Ξεκουράζουμε για 45 λεπτά. Κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και προπλάθουμε σε σχήμα φιτίλι.
  5. Ξεκουράζουμε 30-40 λεπτά.
  6. Πλάθουμε σε σχήμα τσουρεκιού και τοποθετούμε στη στόφα για 45-60 λεπτά.
  7. Αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε φιλέ αμύγδαλο.
  8. Φουρνίζουμε 160-170 βαθμούς με ανοιχτό τάπερ.

 

ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Τσουρέκι με Super Τσουρεκιού

Loulis Mills-Super Τσουρεκιού

ΥΛΙΚΑ

  • 3.500 γρ. Super Τσουρεκιού
  • 60 γρ. μαχλέπι σκόνη
  • 25 γρ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 15 γρ. κακουλέ σκόνη
  • 20 γρ. αλάτι
  • 650 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 600 γρ. γάλα
  • 1600 γρ. ζάχαρη
  • 800 γρ. αυγά
  • 3 πορτοκάλια ξύσμα

Υλικά για το προζύμι

  • 800 γρ. νερό
  • 800 γρ. Super Τσουρεκιού
  • 500 γρ. μαγιά
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη και τοποθετούμε στη στόφα έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος για περίπου 20 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το αλάτι,το ξύσμα πορτοκάλι έως ότου φτάσει το μείγμα τους 35 βαθμούς.
  2. Κατόπιν ρίχνουμε το προζύμι, το αλεύρι, τα αυγά και το μείγμα που έχουμε ζεστάνει στο ζυμωτήριο.
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά για 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για όσο χρειαστεί στη 2η μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και γυαλιστερή. Η θερμοκρασία της ζύμης μας θα πρέπει να είναι 30-32 βαθμούς.
  4. Ξεκουράζουμε για 45 λεπτά. Κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και προπλάθουμε σε σχήμα φιτίλι.
  5. Ξεκουράζουμε 30-40 λεπτά.
  6. Πλάθουμε σε σχήμα τσουρεκιού και τοποθετούμε στη στόφα για 45-60 λεπτά.
  7. Αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε φιλέ αμύγδαλο.
  8. Φουρνίζουμε 160-170 βαθμούς με ανοιχτό τάπερ.