Βασιλόπιτα Τσουρέκι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Βασιλόπιτα Τσουρέκι

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. Αλεύρι Super Τσουρεκιού
  • 400 γρ. βούτυρο 82%
  • 400 γρ. αυγά
  • 600 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. γλυκόζη
  • 15 γρ. μαχλέπι
  • 10 γρ. κακουλέ
  • 5 γρ. μαστίχα
  • λίγη βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
  • 300 γρ. νερό ή γάλα
  • 200 γρ. μαγιά νωπή
  • Προαιρετικά, γλάσο κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια και το ξύσμα.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό ή το γάλα και τη μαγιά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, για περίπου 15-20 λεπτά.
  3. Αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας 60-80' και μετά κόβουμε σε τεμάχια των 500 γρ.-750 γρ.
  4. Τοποθετούμε το φλουρί και πλάθουμε καλά σε στρογγυλό σχήμα και αφήνουμε να ξεκουραστεί ξανά για 10 ακόμα λεπτά.
  5. Πατάμε καλά με τα χέρια και στοφάρουμε μέχρι να φουσκώσουν.
  6. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35-45 λεπτά.
  7. Προαιρετικά, διακοσμούμε με γλάσο κακάο.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Βασιλόπιτα Τσουρέκι

Loulis Mills-Super Τσουρεκιού

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. Αλεύρι Super Τσουρεκιού
  • 400 γρ. βούτυρο 82%
  • 400 γρ. αυγά
  • 600 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. γλυκόζη
  • 15 γρ. μαχλέπι
  • 10 γρ. κακουλέ
  • 5 γρ. μαστίχα
  • λίγη βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
  • 300 γρ. νερό ή γάλα
  • 200 γρ. μαγιά νωπή
  • Προαιρετικά, γλάσο κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια και το ξύσμα.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό ή το γάλα και τη μαγιά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, για περίπου 15-20 λεπτά.
  3. Αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας 60-80' και μετά κόβουμε σε τεμάχια των 500 γρ.-750 γρ.
  4. Τοποθετούμε το φλουρί και πλάθουμε καλά σε στρογγυλό σχήμα και αφήνουμε να ξεκουραστεί ξανά για 10 ακόμα λεπτά.
  5. Πατάμε καλά με τα χέρια και στοφάρουμε μέχρι να φουσκώσουν.
  6. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35-45 λεπτά.
  7. Προαιρετικά, διακοσμούμε με γλάσο κακάο.