Βασιλόπιτα Τσουρέκι Γεμιστή
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Βασιλόπιτα Τσουρέκι Γεμιστή

ΥΛΙΚΟ

  • 9.000 γρ. Super Τσουρεκιού
  • 2.000 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 400 γρ. βούτυρο απλό λιωμένο
  • 3.100 γρ. ζάχαρη
  • 50 αυγά
  • 2.250 γάλα νωπό (30°C)
  • 60 γρ. αλάτι
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. μαχλέπι
  • 5 γρ. βανίλια
  • 2.000 γρ. αμύγδαλα σπασμένα
  • 2.000 γρ. cranberries
  • 2.000 γρ. ξανθές σταφίδες
  • προζύμι (υλικά και εκτέλεση παρακάτω)

Για το προζύμι

  • 1.500 γρ. Super Τσουρεκιού
  • 400 γρ. χρυσή μαγιά
  • 800 γρ. νερό (30-35°C)
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά μαζί και ξεκουράζουμε το μείγμα στη στόφα σε λεκάνη, για περίπου 1 ώρα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός του προζυμιού, των αμυγδάλων, των cranberries και των σταφίδων, για 30' στη 1η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το προζύμι και συνεχίζουμε για άλλα 30', πάντα στην 1η ταχύτητα (μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του κάδου).
  3. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα cranberries και τις ξανθές σταφίδες. Κόβουμε τη ζύμη σε επιθυμητό βάρος, πλάθουμε σε καρβέλι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10'. Ανοίγουμε με πλάστη και στοφάρουμε για 70' περίπου.
  4. Αλείφουμε με αυγό και γράφουμε ότι θέλουμε με κορνέ. Ψήνουμε σε αερόθερμο στους 130°C για 55-60' με ανοιχτό τάμπερ ή ψήνουμε σε ταμπανωτό στους 140°C για 50', με ανοιχτό το καπάκι τα πρώτα 5 λεπτά και μετά το κλείνουμε. Αλεύρι με ούζο και ελάχιστη μαργαρίνη.
  5. Καλό ανακάτεμα μέχρι να ρέει η ζύμη.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Βασιλόπιτα Τσουρέκι Γεμιστή

Loulis Mills-Super Τσουρεκιού

ΥΛΙΚΟ

  • 9.000 γρ. Super Τσουρεκιού
  • 2.000 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 400 γρ. βούτυρο απλό λιωμένο
  • 3.100 γρ. ζάχαρη
  • 50 αυγά
  • 2.250 γάλα νωπό (30°C)
  • 60 γρ. αλάτι
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. μαχλέπι
  • 5 γρ. βανίλια
  • 2.000 γρ. αμύγδαλα σπασμένα
  • 2.000 γρ. cranberries
  • 2.000 γρ. ξανθές σταφίδες
  • προζύμι (υλικά και εκτέλεση παρακάτω)

Για το προζύμι

  • 1.500 γρ. Super Τσουρεκιού
  • 400 γρ. χρυσή μαγιά
  • 800 γρ. νερό (30-35°C)
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά μαζί και ξεκουράζουμε το μείγμα στη στόφα σε λεκάνη, για περίπου 1 ώρα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός του προζυμιού, των αμυγδάλων, των cranberries και των σταφίδων, για 30' στη 1η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το προζύμι και συνεχίζουμε για άλλα 30', πάντα στην 1η ταχύτητα (μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του κάδου).
  3. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα cranberries και τις ξανθές σταφίδες. Κόβουμε τη ζύμη σε επιθυμητό βάρος, πλάθουμε σε καρβέλι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10'. Ανοίγουμε με πλάστη και στοφάρουμε για 70' περίπου.
  4. Αλείφουμε με αυγό και γράφουμε ότι θέλουμε με κορνέ. Ψήνουμε σε αερόθερμο στους 130°C για 55-60' με ανοιχτό τάμπερ ή ψήνουμε σε ταμπανωτό στους 140°C για 50', με ανοιχτό το καπάκι τα πρώτα 5 λεπτά και μετά το κλείνουμε. Αλεύρι με ούζο και ελάχιστη μαργαρίνη.
  5. Καλό ανακάτεμα μέχρι να ρέει η ζύμη.