Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μελομακάρονα

Μελομακάρονα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα άλευρα, για 5' με το φτερό.
  2. Ρίχνουμε τα άλευρα και τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  3. Πλάθουμε οβάλ κομματάκια και τα πατάμε ελαφρά με το σύρμα.
  4. Ψήνουμε στους 180-200°C για 20-24'. Μόλις βγουν από το φούρνο τα ρίχνουμε σε κρύο σιρόπι.
  5. Αλείφουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
  6. Για το σιρόπι: Bράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και ρίχνουμε λίγη βανίλια, 100 γρ. κονιάκ, 250 γρ. μέλι και ανακατεύουμε καλά.