Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κουλούρι Αθηναϊκό

Κουλούρι Αθήνας

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για όσο ακόμα χρειαστεί στη 2η, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά.Κόβουμε σε τεμάχια 80-120 γρ και πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό.
  3. Τα βουτάμε σε μείγμα νερό-υγρή βύνη και έπειτα τα περνάμε από σουσάμι.
  4. Τοποθετούμε στη στόφα για 30-45 λεπτά και ψήνουμε στους 210°C με ατμούς.