Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χωριάτικο Χειροποίητο Ψωμί

Χωριάτικο Χειροποίητο Ψωμί

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5' στη 1η ταχύτητα και 6' στη 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 40', σκεπασμένη με νάιλον.
  3. Κόβουμε ζύμη 440 γρ. και πλάθουμε ελαφρά με τη βοήθεια αλεύρου σε σχήμα φρατζόλας και τοποθετούμε σε πανιά με τη ραφή προς τα κάτω.
  4. Στοφάρουμε για 20-30'.
  5. Στη συνέχεια τουμπάρουμε τη ζύμη σε τελάρο ή φτυάρι, και φουρνίζουμε στους 210°C (δυνατό ταμπάνι) με ατμούς, για 45-50'.