Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο για 5 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 4 λεπτά στην 2η ταχύτητα. Στο τελευταίο λεπτό του ζυμώματος ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Ξεκουράζουμε την ζύμη μας για 30 λεπτά.
- Κάνουμε ένα δίπλωμα στα 4 και ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.
- Κόβουμε τεμάχια των 500 γρ. για τις αντίστοιχες φόρμες.
- Πλάθουμε την ζύμη και τοποθετούμε στις φόρμες (είτε μακρόστενες είτε στρογγυλές).
- Στοφάρουμε για 45 λεπτά στους 29°C με 70% υγρασία.
- Χαράζουμε την επιφάνεια των ψωμιών και φουρνίζουμε 220°C με ατμούς για 40-45 λεπτά.
Για το προζύμι:
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ζυμάρι.
- Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο για 18-24 ώρες σε θερμοκρασία 20°C.