Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ψωμί Γερμανικής Σίκαλης

Ψωμί Γερμανικής Σίκαλης

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5' στη 1η ταχύτητα και 7-8' στη 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε 20' τη ζύμη σε λεκάνη στη στόφα.
  3. Κόβουμε 450-500 γρ. ζύμης, πλάθουμε και τη περνάμε από λευκό αλεύρι.
  4. Τοποθετούμε σε ειδική φόρμα μπαμπού με την ραφή επάνω.
  5. Στοφάρουμε για 40' και τουμπάρουμε σε λαμαρίνα ή τελάρο, χαράσσουμε στη μέση και φουρνίζουμε με ατμούς για 30' στους 210°C και κατεβάζουμε το φούρνο στους 200°C για 20'.