Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βαρύ Προζυμένιο Χωριάτικο Ψωμί

Βαρύ Προζυμένιο Χωριάτικο Ψωμί

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10' στην 1η ταχύτητα και στην συνέχεια αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 40'.
  2. Κόβουμε βάρος από 1.000 έως 1.500 γρ. και πλάθουμε σφιχτά σε σχήμα καρβελιού.
  3. Τα τοποθετούμε σε πάσα με πανιά με την ραφή επάνω και στοφάρουμε για 30-40'.
  4. Τα τουμπάρουμε και πατάμε καλά, τα αφήνουμε λίγο και φουρνίζουμε με ατμό στους 205°C για 15-20 λεπτά.
  5. Κατόπιν κατεβάζουμε το φούρνο στους 190°C για άλλα 40-50'.