Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χωριάτικη Μπαγκέτα με Καβουρόψιχα σε Άλειμμα Ταραμοσαλάτας

Χωριάτικη Μπαγκέτα με Καβουρόψιχα σε Άλειμμα Ταραμοσαλάτας

Εκτέλεση

Για το ξινό προζύμι

  1. Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κλειστό κουβά σε οποιοδήποτε χώρο εκτός ψυγείου.
  2. Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον.

Για τη μπαγκέτα

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για όσο χρόνο χρειαστεί στην 2η ταχύτητα, για περίπου 6 - 7 λεπτά
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15 λεπτά και κόβουμε 160 γρ. και πλάθουμε ελαφρά. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε πάλι τη ζύμη για 10 λεπτά
  3. Πλάθουμε στο τελικό επιθυμητό σχήμα και βουτάμε στο νερό, μετά στο σουσάμι και τοποθετούμε σε λαμαρίνα μπαγκέτας με το σουσάμι προς τα επάνω
  4. Στοφάρουμε για 20 - 25 λεπτά και χαράσσουμε λοξά
  5. Στο τέλος φουρνίζουμε με ατμούς στους 200°C για περίπου 25 λεπτά

Για τη γέμιση

  1. Χαράσσουμε το ψωμί χωρίς να το διαχωρίζουμε.
  2. Αλείφουμε την ταραμοσαλάτα και στις δυο φέτες περίπου στα 40 γρ.
  3. Τοποθετούμε το μαρούλι και στη συνέχεια πάνω από αυτό απλώνουμε κατά μήκος το μείγμα του καβουριού.
  4. Τοποθετούμε εναλλάξ σε ντόμινο τις φέτες από τη ντομάτα και το αγγούρι και κλείνουμε το σάντουιτς και το τοποθετούμε στη βιτρίνα