Εκτέλεση
Για το ξινό προζύμι
- Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κλειστό κουβά σε οποιοδήποτε χώρο εκτός ψυγείου.
- Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον.
Για τη μπαγκέτα
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για όσο χρόνο χρειαστεί στην 2η ταχύτητα, για περίπου 6 - 7 λεπτά
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15 λεπτά και κόβουμε 160 γρ. και πλάθουμε ελαφρά. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε πάλι τη ζύμη για 10 λεπτά
- Πλάθουμε στο τελικό επιθυμητό σχήμα και βουτάμε στο νερό, μετά στο σουσάμι και τοποθετούμε σε λαμαρίνα μπαγκέτας με το σουσάμι προς τα επάνω
- Στοφάρουμε για 20 - 25 λεπτά και χαράσσουμε λοξά
- Στο τέλος φουρνίζουμε με ατμούς στους 200°C για περίπου 25 λεπτά
Για τη γέμιση
- Χαράσσουμε το ψωμί χωρίς να το διαχωρίζουμε.
- Αλείφουμε την ταραμοσαλάτα και στις δυο φέτες περίπου στα 40 γρ.
- Τοποθετούμε το μαρούλι και στη συνέχεια πάνω από αυτό απλώνουμε κατά μήκος το μείγμα του καβουριού.
- Τοποθετούμε εναλλάξ σε ντόμινο τις φέτες από τη ντομάτα και το αγγούρι και κλείνουμε το σάντουιτς και το τοποθετούμε στη βιτρίνα