Εκτέλεση
Για τη μπαγκέτα
- Μείγμα 1: Ανακατεύουμε καλά το καυτό νερό με το τσάι σε σκόνη και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί με το Μείγμα 1 για 2 λεπτά στην 1η και 6 - 7 λεπτά στην 2η ταχύτητα
- Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 20΄. Κόβουμε για σάντουιτς 160 γρ. και για μπαγκέτα 300 γρ.
- Τοποθετούμε στη συντήρηση για 24 ώρες
- Την επόμενη ημέρα τα βάζουμε στην στόφα για 30-35 λεπτά
- Αφού γίνουν, τα αλευρώνουμε, τα χαράσσουμε και ψήνουμε στους 210 °C με ατμούς για 20 - 25 λεπτά
Για το ξινό προζύμι
- Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κλειστό κουβά σε οποιοδήποτε χώρο εκτός ψυγείου.
- Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον.
Για τη γέμιση
- Κόβουμε τη μπαγκέτα με τον τρόπο κοπής της αρεσκείας μας
- Αλείφουμε με το μείγμα στην πάνω και κάτω πλευρά κατά μήκος του ψωμιού
- Τοποθετούμε τα φυλλαράκια από το σπανάκι και το ψιλοκομμένο βραστό μπρόκολο, την καπνιστή γαλοπούλα και το τριμμένο ανθότυρο
- Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια σε ανάλογη ποσότητα την ομελέτα ασπραδιού και την τοποθετούμε κατά μήκος
- Κλείνουμε και το τοποθετούμε στη βιτρίνα ή το σερβίρουμε κατευθείαν