Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Lagana xoriatiki

Χωριάτικη λαγάνα με Des Champs

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά  μαζί για 5' στην αργή ταχύτητα και για 5' στη γρήγορη ταχύτητα.

Ξεκουράζουμε τη ζύμη μέχρι να αφρατέψει, περίπου 20-30'. Κόβουμε τεμάχια των 450 γρ. για μικρή λαγάνα και 750 γρ. ή 920 γρ. για μεγάλη.

Πλάθουμε ελαφριά και ξεκουράζουμε για άλλα 10-15'.

Πατάμε και ανοίγουμε τα ζυμάρια σε σχήμα λαγάνας. Περνάμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Στοφάρουμε για 20-30'.

Τρυπάμε τη ζυμή και ψήνουμε με πολύ ατμό στους 210°C για 40-45' περίπου.