Μπαγκέτα Μετσόβου
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Μπαγκέτα Μετσόβου

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Ζυμωτό
  • 500 γρ. Τύπου 70%
  • 22 γρ. αλάτι
  • 22 γρ. μαγιά
  • 300 γρ. ξινό ζυμάρι 24 ωρών
  • 650 γρ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2' στην 1η ταχύτητα και 8' στη 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20' στη στόφα, μέσα σε λεκάνη.
  3. Στη συνέχεια κόβουμε ζύμη 450 γρ. και πλάθουμε ελαφρά με αλεύρι και τη τοποθετούμε σε τελάρο.
    Στοφάρουμε για 45' και τουμπάρουμε με τη ραφή στο πάνω μέρος.
  4. Τέλος φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C για 45-50'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Μπαγκέτα Μετσόβου

Loulis Mills-Ζυμωτό

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Ζυμωτό
  • 500 γρ. Τύπου 70%
  • 22 γρ. αλάτι
  • 22 γρ. μαγιά
  • 300 γρ. ξινό ζυμάρι 24 ωρών
  • 650 γρ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2' στην 1η ταχύτητα και 8' στη 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20' στη στόφα, μέσα σε λεκάνη.
  3. Στη συνέχεια κόβουμε ζύμη 450 γρ. και πλάθουμε ελαφρά με αλεύρι και τη τοποθετούμε σε τελάρο.
    Στοφάρουμε για 45' και τουμπάρουμε με τη ραφή στο πάνω μέρος.
  4. Τέλος φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C για 45-50'.