Χωριάτικη Μπαγκέτα με Καβουρόψιχα σε Άλειμμα Ταραμοσαλάτας
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Χωριάτικη Μπαγκέτα με Καβουρόψιχα σε Άλειμμα Ταραμοσαλάτας

ΥΛΙΚΑ

Για τη μπαγκέτα

  • 1.000 γρ. Ζυμωτό
  • 20 γρ. αλάτι
  • 25 γρ. μαγιά
  • 100 γρ. ξινό προζύμι
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 700 γρ. νερό

Για το ξινό προζύμι

Για τη γέμιση

  • έτοιμη ταραμοσαλάτα
  • μείγμα καβουρόψιχας ή βρασμένες γαρίδες ή μιξ θαλασσινών
  • φύλλα μαρουλιού
  • μισές φέτες από ντομάτα
  • μισές φέτες από αγγούρι κομμένο με τη φλούδα του

Για το μείγμα καβουρόψιχας

  • 1-2 στικ καβουρόψιχας ξεπαγωμένη και τριμμένη στα χέρια μέχρι να γίνουν κρόσσια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από μοσχολέμονο
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο
  • ψιλοκομμένη και ξαλμυρισμένη κάπαρη ή ψιλοκομμένο ή τριμμένο αγγουράκι τουρσί
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι και λίγη ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ξινό προζύμι

  1. Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κλειστό κουβά σε οποιοδήποτε χώρο εκτός ψυγείου.Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον.

Για τη μπαγκέτα

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για όσο χρόνο χρειαστεί στην 2η ταχύτητα, για περίπου 6 - 7 λεπτά
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15 λεπτά και κόβουμε 160 γρ. και πλάθουμε ελαφρά. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε πάλι τη ζύμη για 10 λεπτά
  3. Πλάθουμε στο τελικό επιθυμητό σχήμα και βουτάμε στο νερό, μετά στο σουσάμι και τοποθετούμε σε λαμαρίνα μπαγκέτας με το σουσάμι προς τα επάνω
  4. Στοφάρουμε για 20 - 25 λεπτά και χαράσσουμε λοξά
  5. Στο τέλος φουρνίζουμε με ατμούς στους 200°C για περίπου 25 λεπτά

Για τη γέμιση

  1. Χαράσσουμε το ψωμί χωρίς να το διαχωρίζουμε.
  2. Αλείφουμε την ταραμοσαλάτα και στις δυο φέτες περίπου στα 40 γρ.
  3. Τοποθετούμε το μαρούλι και στη συνέχεια πάνω από αυτό απλώνουμε κατά μήκος το μείγμα του καβουριού.
  4. Τοποθετούμε εναλλάξ σε ντόμινο τις φέτες από τη ντομάτα και το αγγούρι και κλείνουμε το σάντουιτς και το τοποθετούμε στη βιτρίνα
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Χωριάτικη Μπαγκέτα με Καβουρόψιχα σε Άλειμμα Ταραμοσαλάτας

Loulis Mills-Ζυμωτό

ΥΛΙΚΑ

Για τη μπαγκέτα

  • 1.000 γρ. Ζυμωτό
  • 20 γρ. αλάτι
  • 25 γρ. μαγιά
  • 100 γρ. ξινό προζύμι
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 700 γρ. νερό

Για το ξινό προζύμι

Για τη γέμιση

  • έτοιμη ταραμοσαλάτα
  • μείγμα καβουρόψιχας ή βρασμένες γαρίδες ή μιξ θαλασσινών
  • φύλλα μαρουλιού
  • μισές φέτες από ντομάτα
  • μισές φέτες από αγγούρι κομμένο με τη φλούδα του

Για το μείγμα καβουρόψιχας

  • 1-2 στικ καβουρόψιχας ξεπαγωμένη και τριμμένη στα χέρια μέχρι να γίνουν κρόσσια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από μοσχολέμονο
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο
  • ψιλοκομμένη και ξαλμυρισμένη κάπαρη ή ψιλοκομμένο ή τριμμένο αγγουράκι τουρσί
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι και λίγη ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ξινό προζύμι

  1. Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κλειστό κουβά σε οποιοδήποτε χώρο εκτός ψυγείου.Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον.

Για τη μπαγκέτα

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για όσο χρόνο χρειαστεί στην 2η ταχύτητα, για περίπου 6 - 7 λεπτά
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15 λεπτά και κόβουμε 160 γρ. και πλάθουμε ελαφρά. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε πάλι τη ζύμη για 10 λεπτά
  3. Πλάθουμε στο τελικό επιθυμητό σχήμα και βουτάμε στο νερό, μετά στο σουσάμι και τοποθετούμε σε λαμαρίνα μπαγκέτας με το σουσάμι προς τα επάνω
  4. Στοφάρουμε για 20 - 25 λεπτά και χαράσσουμε λοξά
  5. Στο τέλος φουρνίζουμε με ατμούς στους 200°C για περίπου 25 λεπτά

Για τη γέμιση

  1. Χαράσσουμε το ψωμί χωρίς να το διαχωρίζουμε.
  2. Αλείφουμε την ταραμοσαλάτα και στις δυο φέτες περίπου στα 40 γρ.
  3. Τοποθετούμε το μαρούλι και στη συνέχεια πάνω από αυτό απλώνουμε κατά μήκος το μείγμα του καβουριού.
  4. Τοποθετούμε εναλλάξ σε ντόμινο τις φέτες από τη ντομάτα και το αγγούρι και κλείνουμε το σάντουιτς και το τοποθετούμε στη βιτρίνα