Χωριάτικη Μπαγκέτα Rustic με Σαλάμι Αέρος και Άλειμμα Φέτας
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Χωριάτικη Μπαγκέτα Rustic με Σαλάμι Αέρος και Άλειμμα Φέτας

ΥΛΙΚΑ

Για τη μπαγκέτα

  • 1.000 γρ. Extra Rustic
  • 20 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. μαγιά
  • 670 γρ. νερό

Για τη γέμιση

  • άλειμμα από κρέμα φέτας με πολτό ελιάς και θυμάρι
  • φύλλα από σγουρό, πράσινο μαρούλι
  • μισές φέτες ντομάτας
  • φέτες από αγγούρι, λεπτοκομμένες και με τη φλούδα τους
  • φέτες από σαλάμι αέρος

Για το άλειμμα

  • 300 γρ. φέτα ή λευκό τυρί, τριμμένο στον τρίφτη (χονδρή πλευρά)
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο (όχι καυτερή), καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 – 3 κ.γ. πολτό μαύρης ή πράσινης ελιάς
  • 1 κοφτό κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
  • 2 – 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • ανάλογο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χαράσσουμε το ψωμί με την τεχνική του «χαμόγελου», χωρίς όμως να το διαχωρίσουμε
  2. Αλείφουμε την πάνω και την κάτω πλευρά του ψωμιού με αρωματικό άλειμμα της κρέμας από τη φέτα (η ποσότητα να μη ξεπεράσει τα 50 γρ.)
  3. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα φύλλα από το μαρούλι
  4. Κατόπιν τοποθετούμε εναλλάξ και κατά μήκος τις μισές φέτες από τη ντομάτα και το αγγούρι, σαν ντόμινο
  5. Ενδιάμεσα ή από πάνω προσθέτουμε τις φέτες από το σαλάμι αέρος
  6. Τοποθετούμε το σάντουιτς στη βιτρίνα
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Αρτοποιίας

Χωριάτικη Μπαγκέτα Rustic με Σαλάμι Αέρος και Άλειμμα Φέτας

Loulis Mills-Extra Rustic

ΥΛΙΚΑ

Για τη μπαγκέτα

  • 1.000 γρ. Extra Rustic
  • 20 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. μαγιά
  • 670 γρ. νερό

Για τη γέμιση

  • άλειμμα από κρέμα φέτας με πολτό ελιάς και θυμάρι
  • φύλλα από σγουρό, πράσινο μαρούλι
  • μισές φέτες ντομάτας
  • φέτες από αγγούρι, λεπτοκομμένες και με τη φλούδα τους
  • φέτες από σαλάμι αέρος

Για το άλειμμα

  • 300 γρ. φέτα ή λευκό τυρί, τριμμένο στον τρίφτη (χονδρή πλευρά)
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο (όχι καυτερή), καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 – 3 κ.γ. πολτό μαύρης ή πράσινης ελιάς
  • 1 κοφτό κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
  • 2 – 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • ανάλογο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χαράσσουμε το ψωμί με την τεχνική του «χαμόγελου», χωρίς όμως να το διαχωρίσουμε
  2. Αλείφουμε την πάνω και την κάτω πλευρά του ψωμιού με αρωματικό άλειμμα της κρέμας από τη φέτα (η ποσότητα να μη ξεπεράσει τα 50 γρ.)
  3. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα φύλλα από το μαρούλι
  4. Κατόπιν τοποθετούμε εναλλάξ και κατά μήκος τις μισές φέτες από τη ντομάτα και το αγγούρι, σαν ντόμινο
  5. Ενδιάμεσα ή από πάνω προσθέτουμε τις φέτες από το σαλάμι αέρος
  6. Τοποθετούμε το σάντουιτς στη βιτρίνα