Χωριάτικη Μπαγκέτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Χωριάτικη Μπαγκέτα

ΥΛΙΚΑ

80% Ζυμωτό
20% Χονδρό
2,2% αλάτι
1,5% σπορέλαιο
10% φρέσκα ζυμάρια (Προτιμάτε χωριάτικη ζύμη)
0,5% ξύδι
70% νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε για 3' στην 1η ταχύτητα και για 7 με 8' στην 2η.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για περίπου 45-50'.
  3. Κόβουμε στο επιθυμητό βάρος, πλάθουμε ελαφρά και ξεκουράζουμε τη ζύμη για 10-15'.
  4. Κάνουμε τελικό πλάσιμο με μύτες και στοφάρουμε στους 350°C και 36% υγρασία για 20-30'.
  5. Χαράσσουμε λοξά και φουρνίζουμε στους 210°C με πολλούς ατμούς για 40-45'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Χωριάτικη Μπαγκέτα

Loulis Mills-Ζυμωτό

ΥΛΙΚΑ

80% Ζυμωτό
20% Χονδρό
2,2% αλάτι
1,5% σπορέλαιο
10% φρέσκα ζυμάρια (Προτιμάτε χωριάτικη ζύμη)
0,5% ξύδι
70% νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε για 3' στην 1η ταχύτητα και για 7 με 8' στην 2η.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για περίπου 45-50'.
  3. Κόβουμε στο επιθυμητό βάρος, πλάθουμε ελαφρά και ξεκουράζουμε τη ζύμη για 10-15'.
  4. Κάνουμε τελικό πλάσιμο με μύτες και στοφάρουμε στους 350°C και 36% υγρασία για 20-30'.
  5. Χαράσσουμε λοξά και φουρνίζουμε στους 210°C με πολλούς ατμούς για 40-45'.