Χωριάτικη λαγάνα με Des Champs
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Χωριάτικη λαγάνα με Des Champs

ΥΛΙΚΑ

  • 1.800 γρ. Τοπικό Χωριάτικο
  • 600 γρ. Des Champs
  • 600 γρ. Δυνατό 70%
  • 60 γρ. αλάτι
  • 70 γρ. νωπή μαγιά
  • 90 γρ. σησαμέλαιο (προεραιτικά)
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 2.200 γρ. νερό (αν κόψουμε τη ζύμη στο χέρι)
  • 1.800 γρ. νερό (αν κόψουμε τη ζύμη σε κοπτικό μηχάνημα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5' στην αργή ταχύτητα και για 5' στη γρήγορη ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη μέχρι να αφρατέψει, περίπου 20-30'. Κόβουμε τεμάχια των 450 γρ. για μικρή λαγάνα και 750 γρ. ή 920 γρ. για μεγάλη.
  3. Πλάθουμε ελαφριά και ξεκουράζουμε για άλλα 10-15'.
  4. Πατάμε και ανοίγουμε τα ζυμάρια σε σχήμα λαγάνας. Περνάμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Στοφάρουμε για 20-30'.
  5. Τρυπάμε τη ζυμή και ψήνουμε με πολύ ατμό στους 210°C για 40-45' περίπου.

Άλευρα Αρτοποιίας

Χωριάτικη λαγάνα με Des Champs

Loulis Mills-Τύπου 70% Δυνατό

ΥΛΙΚΑ

  • 1.800 γρ. Τοπικό Χωριάτικο
  • 600 γρ. Des Champs
  • 600 γρ. Δυνατό 70%
  • 60 γρ. αλάτι
  • 70 γρ. νωπή μαγιά
  • 90 γρ. σησαμέλαιο (προεραιτικά)
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 2.200 γρ. νερό (αν κόψουμε τη ζύμη στο χέρι)
  • 1.800 γρ. νερό (αν κόψουμε τη ζύμη σε κοπτικό μηχάνημα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5' στην αργή ταχύτητα και για 5' στη γρήγορη ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη μέχρι να αφρατέψει, περίπου 20-30'. Κόβουμε τεμάχια των 450 γρ. για μικρή λαγάνα και 750 γρ. ή 920 γρ. για μεγάλη.
  3. Πλάθουμε ελαφριά και ξεκουράζουμε για άλλα 10-15'.
  4. Πατάμε και ανοίγουμε τα ζυμάρια σε σχήμα λαγάνας. Περνάμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Στοφάρουμε για 20-30'.
  5. Τρυπάμε τη ζυμή και ψήνουμε με πολύ ατμό στους 210°C για 40-45' περίπου.