Χωριάτικο Χειροποίητο Ψωμί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Χωριάτικο Χειροποίητο Ψωμί

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5' στη 1η ταχύτητα και 6' στη 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 40', σκεπασμένη με νάιλον.
  3. Κόβουμε ζύμη 440 γρ. και πλάθουμε ελαφρά με τη βοήθεια αλεύρου σε σχήμα φρατζόλας και τοποθετούμε σε πανιά με τη ραφή προς τα κάτω.
  4. Στοφάρουμε για 20-30'.
  5. Στη συνέχεια τουμπάρουμε τη ζύμη σε τελάρο ή φτυάρι, και φουρνίζουμε στους 210°C (δυνατό ταμπάνι) με ατμούς, για 45-50'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Χωριάτικο Χειροποίητο Ψωμί

Loulis Mills-Ζυμωτό

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5' στη 1η ταχύτητα και 6' στη 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 40', σκεπασμένη με νάιλον.
  3. Κόβουμε ζύμη 440 γρ. και πλάθουμε ελαφρά με τη βοήθεια αλεύρου σε σχήμα φρατζόλας και τοποθετούμε σε πανιά με τη ραφή προς τα κάτω.
  4. Στοφάρουμε για 20-30'.
  5. Στη συνέχεια τουμπάρουμε τη ζύμη σε τελάρο ή φτυάρι, και φουρνίζουμε στους 210°C (δυνατό ταμπάνι) με ατμούς, για 45-50'.