Φοκάτσια
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Φοκάτσια

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε για 2' στη 1η ταχύτητα και για 8' στη 2η.

  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 80'.

  3. Απλώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε σε ισόπαχη ζύμη, κόβουμε σε σχέδιο και τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.

  4. Στοφάρουμε για 30'.

  5. Περνάμε με μείγμα λαδιού, ελάχιστης κέτσαπ, ρίγανης και χονδρού αλατιού.

  6. Φουρνίζουμε στους 210°C για όσο χρόνο χρειασθεί για σωστό ψήσιμο (εξαρτάται από το μέγεθος και το βάρος της ζύμης στη λαμαρίνα).

ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Αρτοποιίας

Φοκάτσια

Loulis Mills-Τύπου 70% Άσσος Μαλακός

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε για 2' στη 1η ταχύτητα και για 8' στη 2η.

  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 80'.

  3. Απλώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε σε ισόπαχη ζύμη, κόβουμε σε σχέδιο και τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.

  4. Στοφάρουμε για 30'.

  5. Περνάμε με μείγμα λαδιού, ελάχιστης κέτσαπ, ρίγανης και χονδρού αλατιού.

  6. Φουρνίζουμε στους 210°C για όσο χρόνο χρειασθεί για σωστό ψήσιμο (εξαρτάται από το μέγεθος και το βάρος της ζύμης στη λαμαρίνα).