Φρυγανιές
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Φρυγανιές

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γρ. Τύπου 70%
  • 300 γρ. Ρεκόρ Φρυγανιάς
  • 20 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. λάδι
  • 100 γρ. ξινό ζυμάρι από λευκό ψωμί
  • 570 γρ. νερό
  • 40 γρ. μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στη 1η ταχύτητα για 3' και 7-8'στη 2η ταχύτητα.
  2. Κόβουμε κατευθείαν στο επιθυμητό βάρος, είτε 600 γρ. είτε 1.150 γρ. πλάθουμε και τοποθετούμε σε αντίστοιχη λαδωμένη φόρμα φρυγανιάς και στοφάρουμε μέχρι η ζύμη να φτάσει στο χείλος της φόρμας.
  3. Φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C για όσο χρόνο χρειαστεί, αναλόγως το βάρος, είτε 45' είτε 1 ώρα.
  4. Αφήνουμε να παγώσει καλά και κόβουμε σε φρυγανιέρα.
  5. Τοποθετούμε σε αλάδωτες λαμαρίνες και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 110-120°C για όσο χρόνο χρειαστεί, μέχρι να τρίβεται καλά (φρυγάνισμα).
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Φρυγανιές

Loulis Mills-Ρεκόρ Φρυγανιάς

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γρ. Τύπου 70%
  • 300 γρ. Ρεκόρ Φρυγανιάς
  • 20 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. λάδι
  • 100 γρ. ξινό ζυμάρι από λευκό ψωμί
  • 570 γρ. νερό
  • 40 γρ. μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στη 1η ταχύτητα για 3' και 7-8'στη 2η ταχύτητα.
  2. Κόβουμε κατευθείαν στο επιθυμητό βάρος, είτε 600 γρ. είτε 1.150 γρ. πλάθουμε και τοποθετούμε σε αντίστοιχη λαδωμένη φόρμα φρυγανιάς και στοφάρουμε μέχρι η ζύμη να φτάσει στο χείλος της φόρμας.
  3. Φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C για όσο χρόνο χρειαστεί, αναλόγως το βάρος, είτε 45' είτε 1 ώρα.
  4. Αφήνουμε να παγώσει καλά και κόβουμε σε φρυγανιέρα.
  5. Τοποθετούμε σε αλάδωτες λαμαρίνες και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 110-120°C για όσο χρόνο χρειαστεί, μέχρι να τρίβεται καλά (φρυγάνισμα).