Κουλούρι Αθήνας
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Κουλούρι Αθήνας

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. Τύπου 70%
  • 45 γρ. αλάτι
  • 140 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. σησαμέλαιο
  • 200 γρ. ξινό προζύμι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. μαγιά
  • 1.000 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για όσο ακόμα χρειαστεί στη 2η, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά.Κόβουμε σε τεμάχια 80-120 γρ και πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό.
  3. Τα βουτάμε σε μείγμα νερό-υγρή βύνη και έπειτα τα περνάμε από σουσάμι.
  4. Τοποθετούμε στη στόφα για 30-45 λεπτά και ψήνουμε στους 210°C με ατμούς.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Αρτοποιίας

Κουλούρι Αθήνας

Loulis Mills-Τύπου 70%

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. Τύπου 70%
  • 45 γρ. αλάτι
  • 140 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. σησαμέλαιο
  • 200 γρ. ξινό προζύμι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. μαγιά
  • 1.000 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για όσο ακόμα χρειαστεί στη 2η, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά.Κόβουμε σε τεμάχια 80-120 γρ και πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό.
  3. Τα βουτάμε σε μείγμα νερό-υγρή βύνη και έπειτα τα περνάμε από σουσάμι.
  4. Τοποθετούμε στη στόφα για 30-45 λεπτά και ψήνουμε στους 210°C με ατμούς.