Κουλούρι Επτάζυμο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Κουλούρι Επτάζυμο

ΥΛΙΚΑ

  • 1.600 γρ. Φόρμας
  • 45 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σησαμέλαιο
  • 100 γρ. μαγιά
  • 850 γρ. δαφνόνερο

Για το προζύμι

  • 400 γρ. Φόρμας
  • 450 γρ. νερό
  • 60 γρ. Active Ice Malt (προζύμι ρεβυθιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για όσο χρειαστεί στη 2η, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά.
  3. Κόβουμε σε τεμάχια 80-120 γρ. και πλάθετε σε σχήμα στρογγυλό. Τα βουτάμε σε μείγμα νερό-υγρή βύνη και έπειτα τα περνάμε από σουσάμι-μαυροσόυσαμο.
  4. Τοποθετούμε στη στόφα για 30-45 λεπτά και ψήνουμε στους 210°C με ατμούς.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Κουλούρι Επτάζυμο

Loulis Mills-Φόρμας

ΥΛΙΚΑ

  • 1.600 γρ. Φόρμας
  • 45 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σησαμέλαιο
  • 100 γρ. μαγιά
  • 850 γρ. δαφνόνερο

Για το προζύμι

  • 400 γρ. Φόρμας
  • 450 γρ. νερό
  • 60 γρ. Active Ice Malt (προζύμι ρεβυθιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για όσο χρειαστεί στη 2η, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά.
  3. Κόβουμε σε τεμάχια 80-120 γρ. και πλάθετε σε σχήμα στρογγυλό. Τα βουτάμε σε μείγμα νερό-υγρή βύνη και έπειτα τα περνάμε από σουσάμι-μαυροσόυσαμο.
  4. Τοποθετούμε στη στόφα για 30-45 λεπτά και ψήνουμε στους 210°C με ατμούς.