Κουλούρι Προζυμένιο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Κουλούρι Προζυμένιο

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Τοπικό Χωριάτικο
  • 1.000 γρ. Τύπου 70%
  • 45 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 400 γρ. ξινό προζύμι
  • 20 γρ. Ken Malt (άρωμα προζυμιού)
  • 120 γρ. μαγιά
  • 1.100 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για όσο ακόμα χρειαστεί στη 2η, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά. Κόβουμε σε τεμάχια 80-120 γρ. και πλάθετε σε σχήμα στρογγυλό.
  3. Τα βουτάμε σε μείγμα νερό-υγρή βύνη. Τοποθετεμούμε στη στόφα για 30-45 λεπτά και ψήνουμε στους 210°C με ατμούς.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Αρτοποιίας

Κουλούρι Προζυμένιο

Loulis Mills-Τύπου 70%

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Τοπικό Χωριάτικο
  • 1.000 γρ. Τύπου 70%
  • 45 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 400 γρ. ξινό προζύμι
  • 20 γρ. Ken Malt (άρωμα προζυμιού)
  • 120 γρ. μαγιά
  • 1.100 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για όσο ακόμα χρειαστεί στη 2η, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά. Κόβουμε σε τεμάχια 80-120 γρ. και πλάθετε σε σχήμα στρογγυλό.
  3. Τα βουτάμε σε μείγμα νερό-υγρή βύνη. Τοποθετεμούμε στη στόφα για 30-45 λεπτά και ψήνουμε στους 210°C με ατμούς.