Κουλούρι Θεσσαλονίκης
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Κουλούρι Θεσσαλονίκης

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. Φόρμας
  • 50 γρ. αλάτι
  • 160 γρ. μαγιά
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ιμβερτοζάχαρο
  • 240 γρ. σησαμέλαιο
  • 900-950 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για όσο ακόμα χρειαστεί στη 2η, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά.
  3. Κόβουμε σε τεμάχια 80-120 γρ και πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό. Τα βουτάμε σε μείγμα νερό-υγρή βύνη και έπειτα τα περνάμε από σουσάμι.
  4. Τοποθετούμε στη στόφα για 30-45 λεπτά και ψήνουμε στους 210°C με ατμούς.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Loulis Mills-Φόρμας

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. Φόρμας
  • 50 γρ. αλάτι
  • 160 γρ. μαγιά
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ιμβερτοζάχαρο
  • 240 γρ. σησαμέλαιο
  • 900-950 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για όσο ακόμα χρειαστεί στη 2η, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά.
  3. Κόβουμε σε τεμάχια 80-120 γρ και πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό. Τα βουτάμε σε μείγμα νερό-υγρή βύνη και έπειτα τα περνάμε από σουσάμι.
  4. Τοποθετούμε στη στόφα για 30-45 λεπτά και ψήνουμε στους 210°C με ατμούς.