Παξιμαδάκια Κρίθινα Πικάντικα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Παξιμαδάκια Κρίθινα Πικάντικα

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Κριθαράλευρο
  • 1.000 γρ. Τύπου 70%
  • 40 γρ. αλάτι
  • 60 γρ. μαγιά
  • 1.300 γρ. νερό
  • 10-15 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 10-15 γρ. ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε πολύ καλά τη ζύμη για 3' στη 1η ταχύτητα και για όσο χρόνο
    χρειαστεί στη 2η ταχύτητα.
  2. Κόβουμε 350 γρ., πλάθουμε σε μπαστούνι, περνάμε από σπασμένο κριθάρι και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
  3. Χαράσσουμε βαθιά με σπάτουλα πάχους 4-5 εκατοστά.
  4. Στοφάρουμε για 30'. Φουρνίζουμε στους 210°C για 30'.
  5. Αφού κρυώσει η ζύμη κόβουμε τα κομμάτια και τα φρυγανίζουμε.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ευ ζήν

Παξιμαδάκια Κρίθινα Πικάντικα

Loulis Mills-Κριθαράλευρο

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Κριθαράλευρο
  • 1.000 γρ. Τύπου 70%
  • 40 γρ. αλάτι
  • 60 γρ. μαγιά
  • 1.300 γρ. νερό
  • 10-15 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 10-15 γρ. ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε πολύ καλά τη ζύμη για 3' στη 1η ταχύτητα και για όσο χρόνο
    χρειαστεί στη 2η ταχύτητα.
  2. Κόβουμε 350 γρ., πλάθουμε σε μπαστούνι, περνάμε από σπασμένο κριθάρι και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
  3. Χαράσσουμε βαθιά με σπάτουλα πάχους 4-5 εκατοστά.
  4. Στοφάρουμε για 30'. Φουρνίζουμε στους 210°C για 30'.
  5. Αφού κρυώσει η ζύμη κόβουμε τα κομμάτια και τα φρυγανίζουμε.