Πεϊνιρλί Βόλου
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Πεϊνιρλί Βόλου

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Ρεκόρ Φρυγανιάς
  • 500 γρ. Τύπου 55%
  • 15 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. μαγειρικό λίπος
  • 50 γρ. γάλα νωπό (ή εβαπορέ)
  • 50 γρ. μαγιά νωπή
  • 500-550 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1.  Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5' στη 1η ταχύτητα και 2-3 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15-20', σκεπασμένη με νάιλον.
  3. Κόβουμε 180-220 γρ. ζύμης και μορφοποιούμε.
  4. Κλείνουμε και τοποθετούμε στη στόφα για 30-40', εάν θέλουμε προϊόν ημέρας ή μπορούμε να το καταψύξουμε για μελλοντική χρήση.
  5. Εάν θέλουμε χαράσσουμε ελαφρά στην μέση.
  6. Ψήνουμε στους 220°C για 20-30'. Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο, όσο είναι ακόμα ζεστό.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Πεϊνιρλί Βόλου

Loulis Mills-Τύπου 55%

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Ρεκόρ Φρυγανιάς
  • 500 γρ. Τύπου 55%
  • 15 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. μαγειρικό λίπος
  • 50 γρ. γάλα νωπό (ή εβαπορέ)
  • 50 γρ. μαγιά νωπή
  • 500-550 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1.  Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5' στη 1η ταχύτητα και 2-3 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15-20', σκεπασμένη με νάιλον.
  3. Κόβουμε 180-220 γρ. ζύμης και μορφοποιούμε.
  4. Κλείνουμε και τοποθετούμε στη στόφα για 30-40', εάν θέλουμε προϊόν ημέρας ή μπορούμε να το καταψύξουμε για μελλοντική χρήση.
  5. Εάν θέλουμε χαράσσουμε ελαφρά στην μέση.
  6. Ψήνουμε στους 220°C για 20-30'. Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο, όσο είναι ακόμα ζεστό.