Προζυμένιο Ολικής Αργής Ωρίμανσης
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Προζυμένιο Ολικής Αργής Ωρίμανσης

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. Τοπικό Ολικής
200 γρ. Extra Fino
20 γρ. αλάτι
40 γρ. σταφιδίνη
30 γρ. ξύδι
200 γρ. ξινό προζύμι
1 γρ. μαγιά
800 γρ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην 1η ταχύτητα για 5', ρίχνοντας σταδιακά το νερό και για όσο χρόνο χρειαστεί στην 2η ταχύτητα μέχρι να ζυμωθεί καλά.
  2. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένη λεκάνη σε δροσερό μέρος για 12-14 ώρες.
  3. Στη συνέχεια τουμπάρουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα, αλευρώνουμε και χαράσσουμε με σπάτουλα.
  4. Κόβουμε με μαχαίρι και φουρνίζουμε με ατμούς στους 205°C για 90'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Ολικής - Πιτυρούχα

Προζυμένιο Ολικής Αργής Ωρίμανσης

Loulis Mills-Τοπικό Ολικής

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. Τοπικό Ολικής
200 γρ. Extra Fino
20 γρ. αλάτι
40 γρ. σταφιδίνη
30 γρ. ξύδι
200 γρ. ξινό προζύμι
1 γρ. μαγιά
800 γρ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην 1η ταχύτητα για 5', ρίχνοντας σταδιακά το νερό και για όσο χρόνο χρειαστεί στην 2η ταχύτητα μέχρι να ζυμωθεί καλά.
  2. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένη λεκάνη σε δροσερό μέρος για 12-14 ώρες.
  3. Στη συνέχεια τουμπάρουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα, αλευρώνουμε και χαράσσουμε με σπάτουλα.
  4. Κόβουμε με μαχαίρι και φουρνίζουμε με ατμούς στους 205°C για 90'.