Ψωμί λαδιού (Αργής ωρίμανσης)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Ψωμί λαδιού (Αργής ωρίμανσης)

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το προζύμι biga

Υλικά για το ψωμί λαδιού

  • 2000γρ. 70% Super Δυνατό
  • 1000γρ. Αλώνι
  • 3210γρ. προζύμι biga (1 ημέρα πριν)
  • 100γρ. αλάτι
  • 800γρ. ελαιόλαδο
  • 5γρ. ρίγανη
  • 2100γρ. νερό (σιγά-σιγά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προζύμι biga

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Κλείνουμε αεροστεγώς το δοχείο και το αφήνουμε σε περιβάλλον για 12-20 ώρες.
  2. Ψωμί λαδιού
  3. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  4. Ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο στην 1η ταχύτητα για 5 λεπτά και στη 2η ταχύτητα για 6-8 λεπτά.
  5. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 45 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  6. Κάνουμε ένα δίπλωμα στα 4.
  7. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 45 λεπτά.
  8. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαμαρίνα βαθιά
  9. Ξεκουράζουμε σε θερμοκρασία 5-8°C για 12-18 ώρες
  10. Ψήνουμε για 80-90 λεπτά σε ταμπανωτό φούρνο στους 210-220°C με ατμούς.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Ψωμί λαδιού (Αργής ωρίμανσης)

Loulis Mills-Χωριάτικο Ολικής

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το προζύμι biga

Υλικά για το ψωμί λαδιού

  • 2000γρ. 70% Super Δυνατό
  • 1000γρ. Αλώνι
  • 3210γρ. προζύμι biga (1 ημέρα πριν)
  • 100γρ. αλάτι
  • 800γρ. ελαιόλαδο
  • 5γρ. ρίγανη
  • 2100γρ. νερό (σιγά-σιγά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προζύμι biga

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Κλείνουμε αεροστεγώς το δοχείο και το αφήνουμε σε περιβάλλον για 12-20 ώρες.
  2. Ψωμί λαδιού
  3. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  4. Ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο στην 1η ταχύτητα για 5 λεπτά και στη 2η ταχύτητα για 6-8 λεπτά.
  5. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 45 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  6. Κάνουμε ένα δίπλωμα στα 4.
  7. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 45 λεπτά.
  8. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαμαρίνα βαθιά
  9. Ξεκουράζουμε σε θερμοκρασία 5-8°C για 12-18 ώρες
  10. Ψήνουμε για 80-90 λεπτά σε ταμπανωτό φούρνο στους 210-220°C με ατμούς.