Ψωμί Μαύρο Ολικής
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Ψωμί Μαύρο Ολικής

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. Moul-bie Μαύρη Σίκαλη
300 γρ. Extra Zυμωτό
22 γρ. αλάτι
25 γρ. μαγιά
2 γρ. ξύδι
630 γρ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5' στη 1η ταχύτητα και 8' στη 2η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30'σε λεκάνη στη στόφα.
  3. Κόβουμε ζύμη 450-500 γρ. πλάθουμε και περνάμε τη ζύμη από μείγμα αλεύρου πιτυρούχου και σουσαμιού.
  4. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα ή τελάρο και στοφάρουμε για 45-50'.
  5. Xαράσσουμε και φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C για 40-45'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Έξυπνα Μείγματα

Ψωμί Μαύρο Ολικής

Loulis Mills-Moul-bie μαύρη σίκαλη

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. Moul-bie Μαύρη Σίκαλη
300 γρ. Extra Zυμωτό
22 γρ. αλάτι
25 γρ. μαγιά
2 γρ. ξύδι
630 γρ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5' στη 1η ταχύτητα και 8' στη 2η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30'σε λεκάνη στη στόφα.
  3. Κόβουμε ζύμη 450-500 γρ. πλάθουμε και περνάμε τη ζύμη από μείγμα αλεύρου πιτυρούχου και σουσαμιού.
  4. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα ή τελάρο και στοφάρουμε για 45-50'.
  5. Xαράσσουμε και φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C για 40-45'.