Ψωμί με Κινόα (quinoa) και Τσία (chia)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Ψωμί με Κινόα (quinoa) και Τσία (chia)

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Quinograin
  • 650 γρ. νερό
  • 18-20 γρ. αλάτι
  • 12-15 γρ. νωπή μαγιά (διαιρέστε δια δύο αν χρησιμοποιήσετε ξηρή μαγιά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αναμειγνύουμε τα υλικά για 5 λεπτά σε αργή ταχύτητα και για ακόμα 6 με 8 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα, αν χρησιμοποιείτε ταχυζυμωτήριο.
  2. 1η ωρίμανση, 10 με 20 λεπτά
  3. Κόβουμε 400 γρ. αρχική μορφοποίηση
  4. Ξεκουράζουμε για 10 με 20 λεπτά
  5. Κάνουμε τελική μορφοποίηση στο επιθυμητό σχήμα
  6. Στοφάρουμε στους 25 βαθμούς για 75 με 90 λεπτά
  7. Ψήνουμε στους 240-250 βαθμούς (με ατμό) για 25 με 28 λεπτά
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ευ ζήν

Ψωμί με Κινόα (quinoa) και Τσία (chia)

Loulis Mills-Quinograin

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Quinograin
  • 650 γρ. νερό
  • 18-20 γρ. αλάτι
  • 12-15 γρ. νωπή μαγιά (διαιρέστε δια δύο αν χρησιμοποιήσετε ξηρή μαγιά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αναμειγνύουμε τα υλικά για 5 λεπτά σε αργή ταχύτητα και για ακόμα 6 με 8 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα, αν χρησιμοποιείτε ταχυζυμωτήριο.
  2. 1η ωρίμανση, 10 με 20 λεπτά
  3. Κόβουμε 400 γρ. αρχική μορφοποίηση
  4. Ξεκουράζουμε για 10 με 20 λεπτά
  5. Κάνουμε τελική μορφοποίηση στο επιθυμητό σχήμα
  6. Στοφάρουμε στους 25 βαθμούς για 75 με 90 λεπτά
  7. Ψήνουμε στους 240-250 βαθμούς (με ατμό) για 25 με 28 λεπτά