Ψωμί Προζυμένιο Σύμμεικτο Λευκό
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Ψωμί Προζυμένιο Σύμμεικτο Λευκό

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. Extra Zυμωτό
  • 700 γρ. Τύπου 70%
  • 20 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. μαγιά
  • 50 γρ. ξύδι
  • 100 γρ. ξινό προζύμι
  • 650 γρ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10' στη 1η ταχύτητα και στη συνέχεια αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σε λεκάνη στη στόφα για 40-50'.
  2. Κόβουμε βάρος από 1.000 έως 1.500 γρ. και πλάθουμε ελαφρά στην πάσα με πανιά.
  3. 1ος τρόπος: τα τουμπάρουμε και πατάμε καλά, τα χαράσσουμε και φουρνίζουμε χωρίς ατμούς, στους 210°C για 60-70', ίσως και 10' επιπλέον.
  4. 2ος τρόπος: τα τουμπάρουμε και τα φουρνίζουμε χωρίς ατμούς, στους 210°C για 60-70', ίσως και 10' επιπλέον.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Αρτοποιίας

Ψωμί Προζυμένιο Σύμμεικτο Λευκό

Loulis Mills-Τύπου 70%

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. Extra Zυμωτό
  • 700 γρ. Τύπου 70%
  • 20 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. μαγιά
  • 50 γρ. ξύδι
  • 100 γρ. ξινό προζύμι
  • 650 γρ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10' στη 1η ταχύτητα και στη συνέχεια αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σε λεκάνη στη στόφα για 40-50'.
  2. Κόβουμε βάρος από 1.000 έως 1.500 γρ. και πλάθουμε ελαφρά στην πάσα με πανιά.
  3. 1ος τρόπος: τα τουμπάρουμε και πατάμε καλά, τα χαράσσουμε και φουρνίζουμε χωρίς ατμούς, στους 210°C για 60-70', ίσως και 10' επιπλέον.
  4. 2ος τρόπος: τα τουμπάρουμε και τα φουρνίζουμε χωρίς ατμούς, στους 210°C για 60-70', ίσως και 10' επιπλέον.