Ψωμί Rustic ολικής
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Ψωμί Rustic ολικής

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. αλεύρι Extra Rustic
  • 500 γρ. αλεύρι Πυτιρούχο
  • 50 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. μαγιά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1.750 γρ. νερό + 125 γρ. νερό (το ρίχνουμε σταδιακά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 8' στη 1η ταχύτητα και 6' στη 2η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30' στη στόφα σε λεκάνη.
  3. Κόβουμε 400-500 γρ. ζύμη και πλάθουμε είτε σε καρβέλι είτε σε φρατζόλα.
  4. Στοφάρουμε για 45' και φουρνίζουμε στους 210°C με ατμούς για 50-55', ανάλογα τον φούρνο.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Αρτοποιίας

Ψωμί Rustic ολικής

Loulis Mills-Extra Rustic

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. αλεύρι Extra Rustic
  • 500 γρ. αλεύρι Πυτιρούχο
  • 50 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. μαγιά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1.750 γρ. νερό + 125 γρ. νερό (το ρίχνουμε σταδιακά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 8' στη 1η ταχύτητα και 6' στη 2η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30' στη στόφα σε λεκάνη.
  3. Κόβουμε 400-500 γρ. ζύμη και πλάθουμε είτε σε καρβέλι είτε σε φρατζόλα.
  4. Στοφάρουμε για 45' και φουρνίζουμε στους 210°C με ατμούς για 50-55', ανάλογα τον φούρνο.