Ψωμί Θράκης Προζυμένιο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Ψωμί Θράκης Προζυμένιο

ΥΛΙΚΑ

50% Χωριάτικο Ολικής
50% Χονδρό
32% ξινή μαγιά ή προζύμι
2% αλάτι
65% νερό
1,5% λάδι (στο τέλος του ζυμώματος)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε για 5' στη 1η ταχύτητα και για 5' στη 2η.
  2. Ξεκουράζουμε για 90' το ζυμάρι σε σκεπασμένη μπασίνα.
  3. Κόβουμε στο επιθυμητό βάρος, πλάθουμε, αλευρώνουμε και τοποθετούμε σε φόρμα μπαμπού.
  4. Στοφάρουμε στους 35°C με 65% υγρασία μέχρι η ζύμη να αφρατέψει.
  5. Τουμπάρουμε, χαράσσουμε στη μέση και φουρνίζουμε στους 210°C με ελαφρούς ατμούς για 50'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Ψωμί Θράκης Προζυμένιο

Loulis Mills-Χωριάτικο Ολικής

ΥΛΙΚΑ

50% Χωριάτικο Ολικής
50% Χονδρό
32% ξινή μαγιά ή προζύμι
2% αλάτι
65% νερό
1,5% λάδι (στο τέλος του ζυμώματος)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε για 5' στη 1η ταχύτητα και για 5' στη 2η.
  2. Ξεκουράζουμε για 90' το ζυμάρι σε σκεπασμένη μπασίνα.
  3. Κόβουμε στο επιθυμητό βάρος, πλάθουμε, αλευρώνουμε και τοποθετούμε σε φόρμα μπαμπού.
  4. Στοφάρουμε στους 35°C με 65% υγρασία μέχρι η ζύμη να αφρατέψει.
  5. Τουμπάρουμε, χαράσσουμε στη μέση και φουρνίζουμε στους 210°C με ελαφρούς ατμούς για 50'.