Ψωμί Βιολογικό Χωριάτικο Ολικής
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Ψωμί Βιολογικό Χωριάτικο Ολικής

ΥΛΙΚΑ

προζύμι (υλικά & συνταγή παρακάτω)

  • 1.000 γρ. νερό
  • 50 γρ. μαγιά
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά σε λεκάνη και τοποθετούμε στη στόφα για 50 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5' στη 1η ταχύτητα και για 5' στη 2η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30' σε λεκάνη στη στόφα. Κόβουμε ζύμη 450 γρ.
  3. Πλάθουμε ελαφρά σε σχήμα φρατζόλας και περνάμε από αλεύρι.
  4. Τοποθετούμε τις φρατζόλες σε πανιά με τη ραφή από πάνω.
  5. Στοφάρουμε για περίπου 30-40', τουμπάρουμε, χαράσσουμε και φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C με σταδιακή μείωση με ατμούς για 45' περίπου.

Ευ ζήν

Ψωμί Βιολογικό Χωριάτικο Ολικής

Loulis Mills-Βιολογικό Ολικής Άλεσης

ΥΛΙΚΑ

προζύμι (υλικά & συνταγή παρακάτω)

  • 1.000 γρ. νερό
  • 50 γρ. μαγιά
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά σε λεκάνη και τοποθετούμε στη στόφα για 50 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5' στη 1η ταχύτητα και για 5' στη 2η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30' σε λεκάνη στη στόφα. Κόβουμε ζύμη 450 γρ.
  3. Πλάθουμε ελαφρά σε σχήμα φρατζόλας και περνάμε από αλεύρι.
  4. Τοποθετούμε τις φρατζόλες σε πανιά με τη ραφή από πάνω.
  5. Στοφάρουμε για περίπου 30-40', τουμπάρουμε, χαράσσουμε και φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C με σταδιακή μείωση με ατμούς για 45' περίπου.