Τυρόψωμο Βιολογικό
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Τυρόψωμο Βιολογικό

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

Προζύμι

  • 1.000 γρ. Βιολογικό χωριάτικο
  • 1.000 γρ. νερό
  • 50 γρ. μαγιά
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε λεκάνη και τα τοποθετούμε στη στόφα για 90 λεπτά.

Για τη γέμιση

  • 3.000 γρ. φέτα σκληρή
  • 425 γρ. πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 9 γρ. ρίγανη
  • 170 γρ. κάπαρη
  • 400 γρ. λάδι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα υλικά της γέμισης, για 5' στη 1η ταχύτητα και 2-3 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε στην 1η ταχύτητα για λίγα λεπτά. Ξεκουράζουμε τη ζύμη 30-40'.
  3. Κόβουμε 300 γρ. και τα τοποθετούμε σε ταψάκι διαμέτρου 15 εκ. στοφάρουμε για 15-20'.
  4. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και φουρνίζουμε στους 205°C για 30-40'.
  5. Από τη στιγμή που τα μορφοποιήσουμε και τα τοποθετήσουμε στα ταψάκια, χρησιμοποιούμε όσο θέλουμε και τα υπόλοιπα τα τοποθετούμε στη κατάψυξη.

Ευ ζήν

Τυρόψωμο Βιολογικό

Loulis Mills-Βιολογικό Αρτοποιίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

Προζύμι

  • 1.000 γρ. Βιολογικό χωριάτικο
  • 1.000 γρ. νερό
  • 50 γρ. μαγιά
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε λεκάνη και τα τοποθετούμε στη στόφα για 90 λεπτά.

Για τη γέμιση

  • 3.000 γρ. φέτα σκληρή
  • 425 γρ. πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 9 γρ. ρίγανη
  • 170 γρ. κάπαρη
  • 400 γρ. λάδι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα υλικά της γέμισης, για 5' στη 1η ταχύτητα και 2-3 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε στην 1η ταχύτητα για λίγα λεπτά. Ξεκουράζουμε τη ζύμη 30-40'.
  3. Κόβουμε 300 γρ. και τα τοποθετούμε σε ταψάκι διαμέτρου 15 εκ. στοφάρουμε για 15-20'.
  4. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και φουρνίζουμε στους 205°C για 30-40'.
  5. Από τη στιγμή που τα μορφοποιήσουμε και τα τοποθετήσουμε στα ταψάκια, χρησιμοποιούμε όσο θέλουμε και τα υπόλοιπα τα τοποθετούμε στη κατάψυξη.