Τυρόψωμο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Τυρόψωμο

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Τύπου 70% Παραδοσιακό
  • 500 γρ. Extra Fino
  • 20 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. πάπρικα
  • 30 γρ. μαγιά
  • 1 γρ. ρίγανη
  • 650 γρ. νερό
  • 450 γρ. τυρί φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη φέτα, για 2' στη 1η ταχύτητα και για όσο χρόνο χρειαστεί στη 2η ταχύτητα.
  2. Προσθέτουμε στη ζύμη τη φέτα κομμένη σε κύβους μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
  3. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 60' σε λαδωμένη λεκάνη.
  4. Κόβουμε 120-150 γρ. ζύμη και την τοποθετούμε στη λαμαρίνα με πολύ ελαφρύ πλάσιμο.
  5. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και φουρνίζουμε στους 210°C για 25-30'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Τυρόψωμο

Loulis Mills-Extra φίνο

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Τύπου 70% Παραδοσιακό
  • 500 γρ. Extra Fino
  • 20 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. πάπρικα
  • 30 γρ. μαγιά
  • 1 γρ. ρίγανη
  • 650 γρ. νερό
  • 450 γρ. τυρί φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη φέτα, για 2' στη 1η ταχύτητα και για όσο χρόνο χρειαστεί στη 2η ταχύτητα.
  2. Προσθέτουμε στη ζύμη τη φέτα κομμένη σε κύβους μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
  3. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 60' σε λαδωμένη λεκάνη.
  4. Κόβουμε 120-150 γρ. ζύμη και την τοποθετούμε στη λαμαρίνα με πολύ ελαφρύ πλάσιμο.
  5. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και φουρνίζουμε στους 210°C για 25-30'.