Βαρύ Προζυμένιο Χωριάτικο Ψωμί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Βαρύ Προζυμένιο Χωριάτικο Ψωμί

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Extra Zυμωτό
  • 500 γρ. Χονδρό
  • 20 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. μαγιά
  • 50 γρ. ξύδι
  • 550 γρ. νερό
  • 100 γρ. ξινό προζύμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10' στην 1η ταχύτητα και στην συνέχεια αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 40'.
  2. Κόβουμε βάρος από 1.000 έως 1.500 γρ. και πλάθουμε σφιχτά σε σχήμα καρβελιού.
  3. Τα τοποθετούμε σε πάσα με πανιά με την ραφή επάνω και στοφάρουμε για 30-40'.
  4. Τα τουμπάρουμε και πατάμε καλά, τα αφήνουμε λίγο και φουρνίζουμε με ατμό στους 205°C για 15-20 λεπτά.
  5. Κατόπιν κατεβάζουμε το φούρνο στους 190°C για άλλα 40-50'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Βαρύ Προζυμένιο Χωριάτικο Ψωμί

Loulis Mills-Extra Ζυμωτό

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Extra Zυμωτό
  • 500 γρ. Χονδρό
  • 20 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. μαγιά
  • 50 γρ. ξύδι
  • 550 γρ. νερό
  • 100 γρ. ξινό προζύμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10' στην 1η ταχύτητα και στην συνέχεια αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 40'.
  2. Κόβουμε βάρος από 1.000 έως 1.500 γρ. και πλάθουμε σφιχτά σε σχήμα καρβελιού.
  3. Τα τοποθετούμε σε πάσα με πανιά με την ραφή επάνω και στοφάρουμε για 30-40'.
  4. Τα τουμπάρουμε και πατάμε καλά, τα αφήνουμε λίγο και φουρνίζουμε με ατμό στους 205°C για 15-20 λεπτά.
  5. Κατόπιν κατεβάζουμε το φούρνο στους 190°C για άλλα 40-50'.