Βυζαντινό ψωμί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Βυζαντινό ψωμί

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. Αλώνι
  • 1.000 γρ. Des Champs
  • 30 γρ. Μαγιά
  • 2.001 γρ. Poolish
  • 60 γρ. Υγρή βύνη Σίκαλης
  • 90 γρ. Αλάτι
  • 2.100 γρ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το Βυζαντινό ψωμί ζυμώνουμε τα υλικά για 5΄στην αργή ταχύτητα και 4' στην αργή.
  2. Θα κρατήσουμε 300γρ. από το νερό μας τα οποία θα τα προσθέσουμε τα τελευταία 2' του ζυμώματος.
  3. Ξεκουράζουμε την ζύμη για 60'.
  4. Κόβουμε σε τεμάχια των 1000 γρ.
  5. Πλάθουμε σε σχήμα καρβέλι.
  6. Τα τοποθετούμε στη στόφα στους 30°C με 70% υγρασία για 30-45'.
  7. Φουρνίζουμε στους 210°C για 50-55'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Βυζαντινό ψωμί

Loulis Mills-Αλώνι

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. Αλώνι
  • 1.000 γρ. Des Champs
  • 30 γρ. Μαγιά
  • 2.001 γρ. Poolish
  • 60 γρ. Υγρή βύνη Σίκαλης
  • 90 γρ. Αλάτι
  • 2.100 γρ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το Βυζαντινό ψωμί ζυμώνουμε τα υλικά για 5΄στην αργή ταχύτητα και 4' στην αργή.
  2. Θα κρατήσουμε 300γρ. από το νερό μας τα οποία θα τα προσθέσουμε τα τελευταία 2' του ζυμώματος.
  3. Ξεκουράζουμε την ζύμη για 60'.
  4. Κόβουμε σε τεμάχια των 1000 γρ.
  5. Πλάθουμε σε σχήμα καρβέλι.
  6. Τα τοποθετούμε στη στόφα στους 30°C με 70% υγρασία για 30-45'.
  7. Φουρνίζουμε στους 210°C για 50-55'.