Zύμη Πίτσας
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Zύμη Πίτσας

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 2.000 γρ. Αλεύρι Tipo 00 Classico
  • 40 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. μαγιά νωπή
  • 20.γρ. ανοιχτόχρωμη βύνη
  • 1.300.γρ. νερό
  • 25.γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου τοποθετούμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 8’ στην πρώτη ταχύτητα και 1΄στην δεύτερη.
  2. Ξεκουράζουμε την ζύμη για 45’, μέχρι η ζύμη μας να φουσκώσει καλά.
  3. Κόβουμε την ζύμη σε τεμάχια 300 γρ. το καθένα.
  4. Πλάθουμε τα ζυμάρια μας και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα σκεπασμένα.
  5. Τα βάζουμε στην συντήρηση στους 4°C έως και 18 ώρες, μέχρι η ζύμη να φουσκώσει πολύ καλά.
  6. Για το άνοιγμα της ζύμης χρησιμοποιούμε ή αλεύρι κίτρινο ή σιμιγδάλι ψιλό. Πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.
  7. Τοποθετούμε υλικά της αρεσκείας μας.
  8. Ψήνουμε στους 300°C για 4’-6’ και είναι έτοιμη.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Zύμη Πίτσας

Loulis Mills-Tipo 00 Classico

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 2.000 γρ. Αλεύρι Tipo 00 Classico
  • 40 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. μαγιά νωπή
  • 20.γρ. ανοιχτόχρωμη βύνη
  • 1.300.γρ. νερό
  • 25.γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου τοποθετούμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 8’ στην πρώτη ταχύτητα και 1΄στην δεύτερη.
  2. Ξεκουράζουμε την ζύμη για 45’, μέχρι η ζύμη μας να φουσκώσει καλά.
  3. Κόβουμε την ζύμη σε τεμάχια 300 γρ. το καθένα.
  4. Πλάθουμε τα ζυμάρια μας και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα σκεπασμένα.
  5. Τα βάζουμε στην συντήρηση στους 4°C έως και 18 ώρες, μέχρι η ζύμη να φουσκώσει πολύ καλά.
  6. Για το άνοιγμα της ζύμης χρησιμοποιούμε ή αλεύρι κίτρινο ή σιμιγδάλι ψιλό. Πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.
  7. Τοποθετούμε υλικά της αρεσκείας μας.
  8. Ψήνουμε στους 300°C για 4’-6’ και είναι έτοιμη.