Μελομακάρονα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Μελομακάρονα

ΥΛΙΚΑ

  • 750 γρ. Ζαχαροπλαστικής
  • 250 γρ. Super Αμερικής
  • 500 γρ. λάδι
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 6 γρ. αμμωνία
  • 3 γρ. σόδα
  • 10 γρ. κανέλα
  • 1 γρ. γαρύφαλλο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι

  • 1.000 γρ. νερό
  • 1.500 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. γλυκόζη
  • 2 ξυλάκια κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα άλευρα, για 5' με το φτερό.
  • Ρίχνουμε τα άλευρα και τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  •  Πλάθουμε οβάλ κομματάκια και τα πατάμε ελαφρά με το σύρμα.
  • Ψήνουμε στους 180-200°C για 20-24'. Μόλις βγουν από το φούρνο τα ρίχνουμε σε κρύο σιρόπι.
  • Αλείφουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
  • Για το σιρόπι: Bράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και ρίχνουμε λίγη βανίλια, 100 γρ. κονιάκ, 250 γρ. μέλι και ανακατεύουμε καλά.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Μελομακάρονα

Loulis Mills-Ζαχαροπλαστικής

ΥΛΙΚΑ

  • 750 γρ. Ζαχαροπλαστικής
  • 250 γρ. Super Αμερικής
  • 500 γρ. λάδι
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 6 γρ. αμμωνία
  • 3 γρ. σόδα
  • 10 γρ. κανέλα
  • 1 γρ. γαρύφαλλο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι

  • 1.000 γρ. νερό
  • 1.500 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. γλυκόζη
  • 2 ξυλάκια κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα άλευρα, για 5' με το φτερό.
  • Ρίχνουμε τα άλευρα και τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  •  Πλάθουμε οβάλ κομματάκια και τα πατάμε ελαφρά με το σύρμα.
  • Ψήνουμε στους 180-200°C για 20-24'. Μόλις βγουν από το φούρνο τα ρίχνουμε σε κρύο σιρόπι.
  • Αλείφουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
  • Για το σιρόπι: Bράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και ρίχνουμε λίγη βανίλια, 100 γρ. κονιάκ, 250 γρ. μέλι και ανακατεύουμε καλά.