Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μπαγκέτα Ολικής

Μπαγκέτα Ολικής

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός του αλατιού, για 5' στη 1η ταχύτητα και 8-9' στη 2η ταχύτητα.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι στο τέλος του ζυμώματος.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20', σκεπασμένη με νάιλον. Κόβουμε ζύμη 350 γρ. και πλάθουμε ελαφρά.
  4. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε τη ζύμη για 10' και κάνουμε το τελικό άνοιγμα.
  5. Περνάμε από σουσάμι ή αλεύρι πιτυρούχο και τοποθετούμε σε ειδική φόρμα λαμαρίνας. Στοφάρουμε για 40'. Στο τέλος χαράσσουμε λοξά (3 - 5 χαράξεις) και φουρνίζουμε με πολλούς ατμούς στους 210°C για 45-50'.