Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τοστ Ζην με Ψητό Κοτόπουλο & Άλειμμα Αρωματικής Μαγιονέζας (light)

Τοστ Ζην με Ψητό Κοτόπουλο & Άλειμμα Αρωματικής Μαγιονέζας (light)

Εκτέλεση

Για το ξινό προζύμι

  1. Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κλειστό κουβά σε οποιοδήποτε χώρο εκτός ψυγείου
  2. Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον

Για τις φέτες τοστ Ζην

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για περίπου 5 - 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα
  2. Κατευθείαν κόβουμε ζύμη 1.200 γρ. για φόρμα του τόστ 600 γρ.
  3. Στοφάρουμε για περίπου 50 - 60 λεπτά (προτού η ζύμη φθάσει στο χείλος της φόρμας)
  4. Σκεπάζουμε με καπάκι και φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C για 50 λεπτά τουλάχιστον
  5. Αφού ψηθεί και κρυώσει καλά, το κόβουμε στη μηχανή του τοστ

Για τη γέμιση

  1. Καρυκεύουμε τα στήθη από το κοτόπουλο με ελαιόλαδο , αλάτι και πιπέρι μαζί με λίγη ρίγανη , ψήνουμε σε φούρνο στους 180°C .
  2. Κατόπιν όταν ψηθούν βάζουμε τα ψημένα στήθη από το κοτόπουλο στο ψυγείο να κρυώσουν καλά .
  3. Εάν το κατάστημα διαθέτη ζαμπονομηχανή κόβουμε σε λεπτές φέτες το κοτόπουλο , διαφορετικά με το μαχαίρι σε λοξές ψιλές φέτες .
  4. Αλείφουμε την αρωματική μαγιονέζα και στις δύο φέτες ( η ποσότητα να μην ξεπερνάει τα 40 γρ.)
  5. Τοποθετούμε το μαρούλι και πάνω από το μαρούλι τις φέτες από το κοτόπουλο
  6. Πάνω από το κοτόπουλο βάζουμε το τυρί χαμηλών λιπαρών
  7. Κλείνουμε και μεβρανάρουμε το σάντουιτς (εάν υπάρχει τρίγωνη πλαστική θήκη μπορούμε να το κόψουμε διαγωνίως και να το αποθηκεύσουμε μέσα σε αυτήν)