Εκτέλεση
Για το ξινό προζύμι
- Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κλειστό κουβά σε οποιοδήποτε χώρο εκτός ψυγείου
- Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον
Για τις φέτες τοστ Ζην
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για περίπου 5 - 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα
- Κατευθείαν κόβουμε ζύμη 1.200 γρ. για φόρμα του τόστ 600 γρ.
- Στοφάρουμε για περίπου 50 - 60 λεπτά (προτού η ζύμη φθάσει στο χείλος της φόρμας)
- Σκεπάζουμε με καπάκι και φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C για 50 λεπτά τουλάχιστον
- Αφού ψηθεί και κρυώσει καλά, το κόβουμε στη μηχανή του τοστ
Για τη γέμιση
- Καρυκεύουμε τα στήθη από το κοτόπουλο με ελαιόλαδο , αλάτι και πιπέρι μαζί με λίγη ρίγανη , ψήνουμε σε φούρνο στους 180°C .
- Κατόπιν όταν ψηθούν βάζουμε τα ψημένα στήθη από το κοτόπουλο στο ψυγείο να κρυώσουν καλά .
- Εάν το κατάστημα διαθέτη ζαμπονομηχανή κόβουμε σε λεπτές φέτες το κοτόπουλο , διαφορετικά με το μαχαίρι σε λοξές ψιλές φέτες .
- Αλείφουμε την αρωματική μαγιονέζα και στις δύο φέτες ( η ποσότητα να μην ξεπερνάει τα 40 γρ.)
- Τοποθετούμε το μαρούλι και πάνω από το μαρούλι τις φέτες από το κοτόπουλο
- Πάνω από το κοτόπουλο βάζουμε το τυρί χαμηλών λιπαρών
- Κλείνουμε και μεβρανάρουμε το σάντουιτς (εάν υπάρχει τρίγωνη πλαστική θήκη μπορούμε να το κόψουμε διαγωνίως και να το αποθηκεύσουμε μέσα σε αυτήν)