Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λαγάνα Χωριάτικη

Λαγάνα Χωριάτικη

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά  μαζί για 2'στην αργή ταχύτητα και για 6-8' στη γρήγορη ταχύτητα.

Ξεκουράζουμε τη ζύμη μέχρι να αφρατέψει. Κόβουμε 550 γρ. για μικρή λαγάνα και 920 γρ. για μεγάλη.

Πλάθουμε ελαφριά και στοφάρουμε μέχρι να αφρατέψει.

Πατάμε, ανοίγουμε, περνάμε με μπουλαμάτσι και ρίχνουμε το σουσάμι. Στοφάρουμε 10-20 λεπτά. Τρυπάμε και φουρνίζουμε με ατμούς.

Επίσης, σε 2.000 γρ. ζύμη λαγάνας μπορούμε να προσθέσουμε:

  • 400 γρ. λιαστή ντομάτα
  • 200 γρ. ψημένο σουσάμι
  • 10 γρ. ρίγανη