Μπαγκέτα Ολικής
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Μπαγκέτα Ολικής

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. Κομπλέ
350 γρ. Extra Fino
50 γρ. Moul-bie Μαύρη Σίκαλη
22 γρ. αλάτι
300 γρ. ξινό ζυμάρι μαύρο 24 ωρών ή προζύμι ολικής
22 γρ. μαγιά
750 γρ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός του αλατιού, για 5' στη 1η ταχύτητα και 8-9' στη 2η ταχύτητα.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι στο τέλος του ζυμώματος.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20', σκεπασμένη με νάιλον. 4. Κόβουμε ζύμη 350 γρ. και πλάθουμε ελαφρά.
  4. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε τη ζύμη για 10' και κάνουμε το τελικό άνοιγμα.
  5. Περνάμε από σουσάμι ή αλεύρι πιτυρούχο και τοποθετούμε σε ειδική φόρμα λαμαρίνας. 
  6. Στοφάρουμε για 40'. Στο τέλος χαράσσουμε λοξά (3 - 5 χαράξεις) και φουρνίζουμε με πολλούς ατμούς στους 210°C για 45-50'.

Άλευρα Ολικής - Πιτυρούχα

Μπαγκέτα Ολικής

Loulis Mills-Κομπλέ

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. Κομπλέ
350 γρ. Extra Fino
50 γρ. Moul-bie Μαύρη Σίκαλη
22 γρ. αλάτι
300 γρ. ξινό ζυμάρι μαύρο 24 ωρών ή προζύμι ολικής
22 γρ. μαγιά
750 γρ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός του αλατιού, για 5' στη 1η ταχύτητα και 8-9' στη 2η ταχύτητα.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι στο τέλος του ζυμώματος.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20', σκεπασμένη με νάιλον. 4. Κόβουμε ζύμη 350 γρ. και πλάθουμε ελαφρά.
  4. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε τη ζύμη για 10' και κάνουμε το τελικό άνοιγμα.
  5. Περνάμε από σουσάμι ή αλεύρι πιτυρούχο και τοποθετούμε σε ειδική φόρμα λαμαρίνας. 
  6. Στοφάρουμε για 40'. Στο τέλος χαράσσουμε λοξά (3 - 5 χαράξεις) και φουρνίζουμε με πολλούς ατμούς στους 210°C για 45-50'.