Χειροποίητο ψωμί σκαστό
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Χειροποίητο ψωμί σκαστό

ΥΛΙΚΑ

  • 1.500 γρ. αλεύρι Άσσος μαλακός
  • 1.500 γρ. αλεύρι Χονδρό
  • 60 γρ. αλάτι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. νωπή μαγιά
  • 1.850 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί για 8' στην 1η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε την ζύμη μας για 60-80’.
  3. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, κόβουμε τεμάχια των 500 γρ.
  4. Αλευρώνουμε πολύ καλά τον πάγκο μας και πλάθουμε σε καρβελάκια.
  5. Τοποθετούμε στην στόφα στους 32°C, με 75% υγρασία, για 30' λεπτά περίπου.
  6. Βγάζουμε την λαμαρίνα από την στόφα και ρίχνουμε στα καρβέλια λίγο αλεύρι από την πάνω μεριά και τα γυρίζουμε πλευρά(τουμπάρουμε).
  7. Ψήνουμε στους 210°C για 45-50’, με ατμούς και ανοιχτό τάπερ.

 

ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Χειροποίητο ψωμί σκαστό

Loulis Mills-Χονδρό

ΥΛΙΚΑ

  • 1.500 γρ. αλεύρι Άσσος μαλακός
  • 1.500 γρ. αλεύρι Χονδρό
  • 60 γρ. αλάτι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. νωπή μαγιά
  • 1.850 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί για 8' στην 1η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε την ζύμη μας για 60-80’.
  3. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, κόβουμε τεμάχια των 500 γρ.
  4. Αλευρώνουμε πολύ καλά τον πάγκο μας και πλάθουμε σε καρβελάκια.
  5. Τοποθετούμε στην στόφα στους 32°C, με 75% υγρασία, για 30' λεπτά περίπου.
  6. Βγάζουμε την λαμαρίνα από την στόφα και ρίχνουμε στα καρβέλια λίγο αλεύρι από την πάνω μεριά και τα γυρίζουμε πλευρά(τουμπάρουμε).
  7. Ψήνουμε στους 210°C για 45-50’, με ατμούς και ανοιχτό τάπερ.